MEDDO – Het carnaval in Meddo wordt dit jaar groots aangepakt. Het bestuur van carnavalsvereniging De Knorrepotten heeft verscheidene activiteiten rondom en tijdens het Carnavals feest georganiseerd, met als hoogtepunten de Oldewievendag en de feestavond zelf.

Op 20 januari is de tweejaarlijkse Oldewievendag. Deelnemende vrouwen gaan, verkleed als ‘olde wieven’, de gehele dag

de horeca in het dorp langs. Om 11.11 uur zal bij Zaal De Eendracht de officiële opening en ook de bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval en diens adjudant plaatsvinden. Hierbij is iedereen uitgenodigd.

Op 26 januari een opvallende promotietour door het kerkdorp plaats, bestaande uit afgevaardigden van de carnavalsvereniging. Hierbij zal spreekstalmeester Marcel Swart, die vanaf dit jaar ook het predikaat ‘Vorst’ draagt, tevens een tijdelijk bijbaantje als tuinman vervullen bij een van de Meddose gezinnen. Daar heeft hij nog iets goed te maken.

Het carnaval zelf begint op vrijdagochtend 1 februari bij Zalencentrum Spiekerman, waar de kinderen van basisschool ’t Kempken het feest aftrappen. Ouders kunnen zich als toeschouwer inschrijven via de school.

De grote feestavond is de dag erna, op 2 februari. Ook dit feest vindt plaats bij Spiekerman. Om exact 20:11 uur zal het spektakel, in samenwerking met jongerencentrum Elbekurkie, losbarsten. Op deze avond wordt ook het nieuwe prinsenpaar geïnstalleerd, zullen zowel de oude als nieuwe prins een proclamatie verzorgen en zijn er uitreikingen voor de geluksvogel, pechvogel en Superknorrepot van dit seizoen.
De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door Deprado, bekend van onder andere Radstake en de voor- en naprogramma’s van Mooi Wark. De kaarten voor de avond kosten vijf euro in de voorverkoop (bij Put’s Bazar in Winterswijk, Spar Lanting en Jongerencentrum Elbekurkie in Meddo) en zeven euro aan de kassa.

Tot slot zal het carnaval worden afgesloten op zondagmiddag met de kindercarnaval en de kinderdisco, van 14:30 tot 17:00 uur. Ook ouders zijn hierbij uitgenodigd, om hun kinderen gade te slaan onder het genot van een drankje.