DSC05113Vandaag kwamen ze voor de 3e keer in hun bestaan bij elkaar, de Olde Wieven in MEDDO, als start van het komende Carnaval.

In zaal De Eendracht was het een dolle bende. Liefst 140 vrouwleu, oud en jong, hadden zich ingeschreven voor deelname aan deze Olde Wievendag. De organisatie, het Oldewieven comité, was dan ook zeer opgetogen over

deze grote belangstelling. Tussen de deelnemers ook een groep uit Beltrum en zelfs vier Deutsche Altweiber. Vanmorgen werd gestart met ....een uitgebreid ontbijt want een goede ondergrond voor een dagje "Kroegen" hebben ook Olde Wieven. Voor aanvang van het ontbijt volgde een warming up, geleid door plaatsgenote en personal trainer Uli Lageschaar. De warming up voor de deelnemers was bedoeld om zelf de carnavalsonderscheiding om te kunnen hangen. Armen, schouders en heupen werden losgemaakt om een elastiekje door een gaatje te geleiden. Hilariteit allom. Toen dit tafereel achter de rug was werd er flink ingepakt maar aan veel ontbijttafels kwamen ook al snel wat drankjes tevoorschijn. Zelfgemaakte Eggnug, Jägermeister, Flügel, Champagne, wijn en zelfs een fles Smirnof werden gesignaleerd. Toen kort na het ontbijt het dweilorkest "Van Toeten noch Bloazen" de zaal binnen kwam was het dan ook al snel feest en werden de polonaises ingezet.

DSC05191Tegen 11:00 werd de inmiddels wilde meute Olde Wieven naar buiten geleid. Daar werden ze namens het comité toegesproken door Bienke Beeker en Anita Krabben die van de gelegenheid gebruik maakten om enkele personen te bedanken. Daaronder de, ondanks haar leeftijd, altijd aanwezige Sien van Opijnen. Zij nam afscheid van het comité en werd ter plekke benoemd tot Erelid van de Olde Wieven. Op deze wijze zou Sien toekomstig dan toch betrokken blijven. De Raad van Elf nam afscheid van het prinsenpaar Jan en Lucy Lanting. Het nieuw prinsenpaar werd vanmorgen bij De Eendracht bekend gemaakt. Buiten stond een stellage met bovenop een grote bak. Onder deze bak werd een lint doorgeknipt waarop het nieuwe prinsenpaar uit de bak naar beneden zou vallen. Terwijl iedereen daarop was gefocusd verscheen het koppel juist bovenop de stellage in de bak. Met een lied "Gerard en Gerard gaan het doen"  maakten Gerard Collin en Gerard Krabben zich bekend. Wie van hen Prins of adjudant wordt, zal tijdens de feestavond van 2 feruari a.s. worden geopenbaard.

DSC05205Na het officiële gedeelte ging de bonte stoet Olde Wieven in de snijdende koude op kroegentocht door MEDDO. Wie er onderweg zijn afgevallen ( niet qua gewicht maar in de zin van "ze hielden het niet vol") was tijdens het publiceren van dit bericht nog niet bekend.

Leukste opmerking van vandaag: "Die Olde wieven hebt vanmorgen langer veur de speegel e'stoane as veur menig ander feest".
2e leuke opmerking: "Als we die Olde Wieven met dit barre weer vanavond maar niet terug krijgen als Kolde Wieven"    (K) Olde Wievendag ! ha ha
Winnaar Raden Prinsenpaar:  ..........? 

Foto's staan in onze facebook albums

Een video-impressie staat z.s.m. op het Youtubekanaal van Meddo.Net

Meer foto's kun je ook bekijken via de website winterswijk.org Meer video kun je ook bekijken via de website tvkrantwinterswijk.nl